Vladeta Janković: Protest opozicije je iskrena i emotivna briga za budućnost Beograda



Komentarišući protest opozicije i građana zbog prekrajanja izborne volje u Beogradu, narodni poslanik profesor Vladeta Janković izneo je utisak da se radi o "iskrenoj i emotivnoj" brizi za budućnost Beograda.

„Na protestu u ponedeljak veče bilo je mnogo mladih ljudi, pre svega studenata, što predstavlja veliko ohrabrenje. Taj mladi svet je pun gneva, ali i energije koja ne bi smela da bude protraćena. Demonstranti su sinoć bili kao lavovi spremni da uđu u borbu za poštovanje izborne volje Beograđana. U ovom trenutku najveća odgovornost počiva na opozicionim političarima koji moraju pokazati da su dorasli izazovu i izići s ostvarljivim planovima za pravac daljeg dejstva. Kucnuo je čas kada izrastaju pravi lideri“, naglasio je Janković u intervjuu agenciji Beta.

Janković je istakao da je zahtev opozicije i građana da se ponište izbori u Beogradu „apsolutno opravdan“.

„Izbore bi trebalo poništiti ne samo iz pravnih razloga, već i zbog grubog kršenja osnovnih normi ponašanja na izborni dan“, rekao je.

Na pitanje kakvu očekuje reakciju vlasti, Janković smatra da mnogo toga zavisi od masovnosti protesta.

„Sada ni ProGlas, koji zaslužuje svako priznanje na dosadašnjem doprinosu, ne bi trebalo da bude pasivan“, zaključio je profesor Vladeta Janković.

Izvor: Beta, N1 Beograd