„Buđenje“ skinuto s Radija S: „Ne uklapamo se u viziju novih vlasnika“Slušaoci emisije „Buđenje“ u utorak ujutro nisu čuli dobro poznat glas Dragana Ilića i Dejane Milović Buhe, pošto je Radio S posle 10 godina rešio da prekine saradnju.

„Poštovani slušaoci, nakon 10 godina emitovanja naše emisije na radiu S2, novi vlasnik S MEDIA obavestio nas je o prekidu saradnje. Ova odluka je odmah stupila na snagu pa se emisija ‚Buđenje‘ u produkciji Supermiš D.O.O. više neće emitovati na ovoj frekvenciji“.

Ovim rečima su se Dragan Ilić i Dejana Milović Buha, autori „Buđenja“, na društvenoj mreži „X“ oprostili od vernih slušalaca.

Kao su napisali, program legendarne radio emisije očigledno se „ne uklapa u viziju novih vlasnika“.

„Želim da naglasim da smo se u realizaciji našeg programa uvek vodili profesionalnim i etičkim standardima. Tako će biti i ubuduće. Hvala vam na poverenju koje nećemo izneveriti. Čujemo se na nekoj novoj frekvenciji“, poručili su Dragan i Dejana.

A novi većinski vlasnik Radija S od maja prošle godine je šabačka firma S Controls, osnovana u februaru iste godine i u vlasništvu Bogdana Todorovića iz Šapca.

Manjinski vlasnici su Irena Anđelković i Predrag Anđelković, naslednici nekadašnjeg generalnog sekretara Socijalističke partije Srbije Zorana Bakija Anđelkovića. Kako N1 nezvanično saznaje, Anđelkovići su i dalje u menadžmentu i upravi Radija S.

Zamršena veza između tabloida Alo i Radija S

Javno dostupni podaci pokazuju da je od jula prošle godine predsednik Nadzornog odbora tog medija Dragan Lazić. Istovremeno on je član i Nadzornog odbora Maxim media plus, firme koja u svom vlasništvu ima Studio B, Radio JAT i TDI radio.

Lazić je do oktobra 2022. godine bio i direktor Alo media sistema, pokazuju javno dosutpne informacije, a upravo je vlasnik Aloa Saša Blagojević od Maxim media plus 2018. godine kupio većinski udeo u RTV Studio B.

Do januara 2021. godine, stoprocentni vlasnici Maxim media plus bio je bračni par Ružica i Miloš Krdžić, da bi se njihov udeo smanjio na 49 odsto, a većinski vlasnik postala firma Global media technology iz Beograda, čiji je jedini vlasnik Saša Blagojević.

U julu 2022. godine, četiri radio stanice su dobile nacionalnu frekvenciju – Hit mjuzik FM, Radio S, Radio S2 i Plej radio.

Kako je UNS objavio na svom sajtu 2022. godine, Blagojević je preko firme Maxim media plus postao vlasnik i Kolorton printa, autsajdera koji je 2021. godine dobio nacionalnu radio frekvenciju za Radio Cherry, radio koji nikada do tada nije emitovao program.

Međutim, ulaskom Lazića u Nadzorni odbor Radija S i njegovim vezama s Blagojevićevim firmama, da se zaključiti da vlasnik Aloa ima upliv u celokupnu radio scenu u Srbiji.

Preko suvlasništva u firmi Maxim media plus, a onda i preko brojnih „ćerki firmi“ (Radio Jat, Baltazar, Rimi media group, Radio Karolina, TDI radio-televizija, Radio Seven, Radio 5, Matrix D, Lite FM i Radio Hit FM). Blagojević i Krdžići vlasnici su radio-stanica Hit music FM, TDI radio 91,8, Radio TDI Seven, TDI radio 107,5, Radio Jat, Radio TDI Central, TDI Radio Istok, Karolina lagana i fina, Radio Karolina i Radio Karolina plus, objavio je UNS.

S druge strane, Anđelkovići su do prošle godine preko S media team i „ćerki firmi“ (AS media, Radio S, Index. LCF, Pingvin i Spirit Sound MFM) upravljali dvema nacionalnim radio-stanicama, Radio S i S2 (nekadašnji Radio Index), kao i Radiom S3 (nekadašnji Radio Pingvin) i S4 (nekadašnji Gradski radio).

Jedini preostali nacionalni radio koji nije u ovoj mreži je Play radio (nekadašnji B92), koji je u vlasništvu Srđana Milovanovića, inače vlasnika Kopernikusa. Kopernikus je vlasnik i televizija B92 i Prva.

Izvor: N1