“Vučić šokirao i pisao po tabli ko sve napada Srbiju”: Kako regionalni mediji pišu o gostovanju predsednika Srbije u “Ćirilici”?Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je oslobađajuća presuda Apelacionog suda u slučaju ubistva novinara Slavka Ćuruvije velika nepravda i užasna loša stvar za Srbiju, njen pravni sistem, kao i užasno loša poruka za svakog ko se bavi novinarstvom.

Vučić je u emisiji „Ćirilica“ na televiziji Hepi rekao da je bio šokiran time da je Ministarstvo pravde o tom slučaju ćutalo tri dana, kao i da je zbog toga zvao ministarku da je pita „da li prodavnica ne radi vikendom ili se nema vremena“.

Predsednik Srbije je optužio medije i nevladine organizacije za napade na njega i državu, a sve o tim optužbama “iscrtao” je na tabli.

Njegovim gostovanjem u “Ćirilici” bavili su se i regionalni mediji.

Hrvatski Jutarnji list piše o Vučićevom “bizarnom TV nastupu uživo”, ukazujući da je “crtao po ploči i objašnjavao ko sve napada Srbiju”.

“Naoružavanje Albanaca se već odigrava, oni najviše koriste Tursku‘, rekao je predsednik Srbije, a prenosi Jutarnji list.

Nakon uvodnih reči Vučić je izašao pred ploču i počeo po njoj da piše, navodi hrvatski list i dodaje da je lično pisao ili će tek napisati pisma vodećim svetskim liderima, poput ameriškog predsednika Džozefa Bajdena i predsednika Francuske Emanuela Makrona.

Slobodna Dalmacija prenosi Jutarnji list, pa se u tekstu navodi, između ostalog, izjava Vučića: “Važno je da građani Srbije znaju... Sav ovaj progon koji se vodi protiv Srbije u inostranstvu, od batinaškog Gardijana, do toga kada Bajden daje izjavu, koji je uvek dobro pripremljen, iako ljudi govore svašta o njemu, i kaže da veruju da će ako puste da Ukrajina izgubi od Rusije, umesto da kaže šta će biti sa Baltikom, on kaže Balkan. Svakome se desi da pogreši, ali sutradan Bild objavljuje moju sliku sa Putinom i kaže: Da li je na ovo Bajden mislio? I navode da li je to dokaz da će Vučić započeti rat na Balkanu. A u tekstu ništa”.

Hrvatski portal Index navodi da je Vučić pisao po tabli i objašnjavao ko sve napada Srbiju.

“Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je sinoć na Hepi TV da je cilj svega što neko iz inostranstva govori i radi, “a navodno vezano za izbore i stanje demokratije u Srbiji”, da oslabi poziciju Srbije u pregovorima o Kosovu. On je optužio strane službe, nevladine organizacije, kao i domaće i strane medije da vode hibridni rat, ili, kako je rekao, „rat različitim sredstvima“ ”, prenosi Index.

Slobodna Bosna piše da je “Vučić šokirao u „Ćirilici“: „Ne želim da se mešam u stvari u BiH, ali čemu sav taj cirkus oko Dodika; Voleo bih da se spajaju sa Srbijom...” ”.

Komentarišući izjavu profesora Danijela Servera da će, ako u Americi pobedi Donald Trump, BiH biti dodeljena Srbiji, Vučić je naveo da je to notorna laž, prenosi Slobodna Bosna.

“Pitanje je zašto je to rekao, je li ovo njegovo predviđanje, prognoza ili nešto drugo? Pa nije, nego ovo radi da bi dodatno vršio pritisak na Srbiju i učestvovao u hibridnom ratu protiv Srbije”, naveo je Vučić, prenosi ovaj portal.

“Vučić: Koliko je u Crnoj Gori euro legalan, toliko u Prištini nije”, naslov je na portalu podgoričkog portala CDM.

Ovaj portal prenosi Vučićevu izjavu da neko “temeljno radi na pritisku na srpski narod na Kosovu” i da “smišlja akcije, ali da je ključno šta Srbija može da uradi”.

“On je za TV Hepi rekao da je to izuzetno teško, “pogotovo jer je dinar jedina legalna valuta, a da Kosovo ne može da dobije dozvolu za korišćenje”. “Crna Gora može, jer ima dozvolu preko Nemačke. Kosovo nema ništa, koliko je u Crnoj Gori euro legalan, toliko u Prištini nije”, rekao je Vučić, prenosi CDM.

Izvor: Danas