"Morao je sebi da prizna da ima bolesnika u kući kojeg ne leči": Otac tragično nastradale Eme oštro osudio Vladimira Kecmanovića


Suđenje u parničnom postupku protiv porodice Kecmanović, odnosno Miljane, Vladimira i masovnog ubice Koste Kecmanović koji je 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devetoro mališana i čuvara škole, nastavljeno je u Višem sudu u Beogradu.

Jedan od roditelja koji je tokom suđenja da svedočio, bio je Dragan Kobiljski koji je smogao snage da izađe i pred svima kaže kako se već punih devet meseci oseća i bori.

- Mene uznemirava što čovek koji je stvorio najvećeg zločinca u tom uzrastu kaže da da njega mogu da razapinju ali da mu porodicu ne diraju. A šta je sa našim porodicama!? On je popio Eminu decu, moje unučiće, ali i Emine unučiće, pobio je decu sve ubijene dece i njihove potomke. Uništio je na 1000 svetova - rekao je tokom svedočenja otac tragično nastradale Eme. 

Između ostalog, on je oštro osudio Vladimira Kecmanovića, inače doktora po zanimanju i istakao da je otac masovnog ubice morao da prizna sebi: Imam bolesnika u kući, a lekar sam i ne lečim ga.

Podsetimo, tužbu je podnelo ukupno 27 tužilaca, odnosno članova porodice žrtava masakra, a tuženi su maloletni Kosta Kecmanović i njegovi majka i otac. Sud će odlučivati o tužbi i tek po okončanju parničnog postupka će doneti odluku da li u potpunosti ili delimično prihvata tužbeni zahtev porodica, ili ga eventualno odbija.