Oni su osumnjičeni da su ubili Danku Ilić iz Bora: Telo deteta još nije nađenoKako saznajemo, devojčicu su udarili kolima, telo stavili u službeno vozilo i bacili na deponiju. Njeno telo su prekrili smećem

Policija u Boru uhapsila je radnike Javnog komunalnog preduzeća ”Vodovod” Bor Srđana Jankovića (50) iz sela Luka i Dejana Dragijevića (50) iz sela Zlot pod sumnjom da su ubili malu Danku Ilić (2).

Kako saznajemo, oni su dovedeni u Banjsko Polje kako bi pokazali gde su se otarasili tela.

Telo devojčice još nije nađeno.

Kako saznajemo, devojčicu su udarili kolima, telo stavili u službeno vozilo i bacili na deponiju. Njeno telo su, navodno, prekrili smećem. Sumnja se da je devojčica bila živa, a oni pijani.

- Automobil su po dogovoru čistili kiselinom kako bi uklonili krv. Međutim, jedna kapljica je ipak uočena i data na analizu - kaže naš izvor.

Inače, Janković. je osumnjičeni da je službenim vozilom ”fiat panda” u ulici Radomira Putnika 26. marta ove godine udario u pešaka, dvogodišnju Danku, i usmrtio je. Zajedno sa kolegom Dragijevićem telo devojčice ubacili su u gepek vozila, nakon čega su se odvezli do divlje deponije na ”Starobanjskom putu” kod Bora gdje su telo izbacili sa desne strane puta.

Janković se na teret stavlja da je time počinio teško krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, a Dragijević pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog dela. Obojici je nakon hapšenja određeno zadržavanje do 48 sati.

Istraga kriminalističke policije PU Bor ukazuje da se sve odigralo 26. marta oko 13:52 časova, odnosno svega sedam minuta nakon što je, prema prijavi majke, devojčica nestala.

- Janković se na teret stavlja da nije prilagodio brzinu kretanja vozila stanju i uslovima na putu usled čega je prednjim desnim delom vozila udario u devojčicu i usmrtio je - navodi izvor iz istrage.

Danka Ilić nestala je 26. marta oko 13.45 časova u Banjskom polju kod Bora. Bila je sa majkom i bratom kada je nestala i od tada joj se gubi svaki trag. Zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem "Pronađi me".

Izvor: Telegraf.rs