Dankin otac kobnog dana zaustavio osumnjičene i pitao da li su videli dete, oni slagali i rekli da nisuPolicija nastavlja intenzivan rad na ovom slučaju i pretražuje se teren u cilju pronalaska tela, rekao je Gašić na konferenciji za novinare.

Sumnja se da je jedan od osumnjičenih za ubistvo devojčice Danke Ilić prebacio telo na drugo mesto, ali da policija ne može da utvrdi još gde se nalazi pošto međusobno prebacuju krivicu jedan na drugog.

U periodu od 13.45. do 15.52, Danka je izašla iz dvorišta i krenula asfaltom, što su potvrdili dva očevica.

„Majka je oko 13.50. tražila dete, videla beli auto i muško lice koje stoji pored njega, za koje se kasnije, tokom istrage, ispostavilo da je reč o vozilu Fiat Panda, u kom su bili osumnjičeni S. Lj. i D. D. Prema iskazu jednog od osumnjičenih, oni su bili na radnom zadatku u naselju Bansko polje, gde su trebali da provere šahtu u Ozrenskoj ulici, gde su stigli u 13.20. Kretanje vozila je zabeleženo na kameri u ulici Radomira Putnika i ispostavilo se da se sporednom ulicom kretalo u 13.35, a kasnije je zabeleženo da se kod kapije kuće zaustavilo u 13.50, što se poklapa sa vremenom nestanka male Danke.

Vozilo u kojem su bili J. S. i D. D. se kod kapije zadržalo dva i po minuta.

Prema izjavama osumnjičenih, zbog potrebe za toaletom, da bi potom, kada su krenuli, devojčicu udarili na nekih 30 do 40 metara od mesta na kojem su se zaustavili. Autom je upravljao D. D., a S. J. je telo devojčice prebacio na zadnje sedište preko alata. Dogovorili su se da telo devojčice bace. U 13.57 ih je zaustavio otac devojčice i pitao da li su videli devojčicu, na šta su odgovorili negativno - rekao je ministar.

Potom su se odvezli do deponije i telo devojčice bacili.

Kaže da je policija na toj lokaciji deponije bila već dva puta.

„Ovo nam kazuje zašto dete, naši vatrogasci, spasioci i naši pripadnici je nisu našli, jer je verovatno u tom vremenskom intervalu prebačeno na drugu lokaciju”, prenosi Tanjug.

Izvor: Politika