Đurđević Stamenkovski: Počastvovana sam prilikom da služim svojoj zemlji kao ministarkaPredsednica stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski, koja je predložena za ministarku za brigu o porodici i demografiju u novoj Vladi Srbije, izjavila je da je "počastvovana prilikom da služi svojoj zemlji".

Ona je na televiziji Pink zahvalila mandataru Milošu Vučeviću, kao i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na ukazanom poverenju.

Dodala je da joj je drago što će biti najmlađi ministar u novoj Vladi i da će se truditi da donese „novu energiju“.

„Poštujem kontinuitet rada prethodnih ministara u ovom resoru, uvažiću sve projekte koji su značajni i započeti, trudiću se da ih realizujem, ali planiram da donesem i nove energije i nova rešenja“, kazala je Đurđević Stamenkovski.

Navela je da se Srbija suočava sa izazovom „bele kuge“ i da će se kao ministarka truditi da da doprinos da u Srbiji „pobedi život“ i da se država, škole i obdaništa ispune decom, kao i da se očuvaju porodične vrednosti.

„Taj talas dekadencije koji dolazi sa Zapada je namerio da porodicu potpuno dezintegriše i da je relativizuje i da je izopšti kao najvažniju ćeliju našeg društva, kao temelj koji je opstao i kada nismo imali državu – imali smo stabilnu porodicu koja je pokretala velike stvari“, navela je Đurđević Stamenkovski.

Poslanici Skupštine Srbije danas će u 12 sati početi raspravu o izboru nove Vlade koja bi po najavi mandatara Miloša Vučevića, trebalo da ima 31 ministra, a Đurđević Stamenkovski je predložena za ministarku za brigu o porodici i demografiju, resor koji je u prethodnom mandatu predvodila Darija Kisić.

Stranka Zavetnici na parlamentarnim i lokalnim izborima 17. decembra 2023. nastupila je u opozicionoj koaliciji „Nacionalno okupljanje“ sa pokretom Dveri. Ta lista je osvojila 2,76 odsto glasova i nije prešla izborni cenzus.

Izvor: Beta, N1