Vedrana Rudan objavila da se suočila s teškom dijagnozomKnjiževnica Vedrana Rudan na svom je blogu objavila kako od prestaje pisati svoj blog kako bi se posvetila liječenju te je otkrila kako joj je dijagnosticiran rak i vjeruje kako će o tome napisati knjigu.

“Uhvatio me smijeh kad sam vidjela zabrinute liječnike riječkog KBC-a, kako su se samo brzo okupili oko mene. Osjetila sam da mi nekako žele olakšati muku koju nisam osjećala. U sedamdeset i petoj sam, mnogi moji vršnjaci nemaju rak, zdravi su, u punoj formi, a ja, a ja… Čak ne vjerujem da treba misliti dobro pa će sve biti dobro, ne zamaram se time”, napisala je na početku svog bloga i dodala kako ju je oduševilo koliko dobre i fenomenalne prijatelje ima, a riječi hvale uputila je i liječnicima.

“Neću nabrajati imena liječnika i liječnica koji su mi dali dijagnozu, ne, ništa nije upitno. Nalazi su jasni, doktori odlični. Dakle, hvala jednom poznatom, riječkom doktoru koji me hitno poslao u Riječku bolnicu. Hvala mom osobnom liječniku koji mi je godinama prijatelj. Hvala profesoru iz bolnice Merkur koji mi je zabranio da mu spominjem ime. Hvala onom ludom liku sa Jordanovca koji je fantastičan liječnik i nosi krasne džempere. Kašmir, pretpostavljam. Super je i moj kardiolog iz Riječke bolnice Sušak”, navela je Rudan u blogu. Nadu i optimizam ne gubi i zamolila je svoje čitatelje da je ne žale.

“Ne žalite me. Smrt ili blizina smrti je poseban doživljaj. Opušta. Govori ti što je bitno i poručuje da je život lijep. I jest lijep i kad ti smrt zakuca na vrata. Neka kuca, još uvijek sam ovdje i uživam u životu kao nikad – napisala je Rudan. Vedrana Rudan objavila je šesnaest knjiga, koje su prevedene na engleski, mađarski, slovenski, poljski, francuski, talijanski, ruski i makedonski jezik. U Rusiji joj je prevedeno nekoliko knjiga, a u Americi nekoliko priča i knjiga. Kazališne predstave dramatizirane prema njezinim knjigama igrane su u: Rijeci, Zagrebu, Beogradu, Varšavi, Londonu, Santa Monici, Budimpešti.”

Izvor: N1