Članovi akademske zajednice i javne ličnosti traže ostavku Vučića


Oko 50 članova akademske zajednice i drugih javnih ličnosti zatražilo je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić podnese ostavku, jer smatraju da je nedostojan te funkcije, saopštio je jedna od potpisnika tog zahteva, istraživač u Institutu za fiziku u Beogradu Slobodan Prvanović.

U zahtevu se navodi da Vučić nije dostojan funkcije predsednika Srbije zbog kršenja Ustava i zakona, antidržavne politike, neodgovornog pristupa i postupanja u vezi sa životom i zdravljem građana, vređanja, omalovažavanja i nepoštovanja građana, unošenja razdora u društvo, obmanjivanja javnosti i iznošenja neistina.

Vučić treba da podnese ostavku i zbog, piše u zahtevu, zloupotrebe položaja, uništavanja institucija, ukidanja demokratije, gaženja građanskih i ljudskih sloboda, gušenja slobode medija, delovanja protiv prava na slobodne izbore, umešanosti u netransparentno upravljanje budžetskim sredstvima, ugrožavanja evropske perspektive Srbije.

Zahtev su potpisali i Siniša Kovačević, Goran Marković, Jovo Bakić, Nedim Sejdinović, Ljubodrag Stojadinović, Željko Bodrožić, Svenka Savić, Zoran Ivošević, Dragoljub Bakić, Bojan Pajtić, Marija Bogdanović.

Izvor: FoNet, N1