Po izlaznim anketama Možemo osvaja osam mandata, oduševljenje u stožeru: "Nakon ovoga parlament više neće biti isti"


Koalicija Možemo osvaja osam mandata, baš kao i Most. U stožeru Možemo vlada potpuno oduševljenje.

"Ulazimo u Sabor, to više nije upitno. No brine nas rast HDZ-a, rast desnice. Činit ćemo da spriječimo njihovo širenje", rekla je Katarina Peović za Dnevnik Nove TV.

"Rezultati izlazne ankete su iznad svih očekivanja što se nas tiče jer dobivamo osam mandata. No treba biti strpljiv i pričekati rezultate Državnog izbornog povjerenstva", izjavila je Hini Katarina Peović iz Radničke fronte.


"Ako ovako ostane, bit ćemo svakako u poziciji mijenjati politike za radnike, obespravljene…. Po prvi put u Saboru pojavit će se zastupnici koji će zastupati radnike", rekla je Peović u ime koalicije koja okuplja platformu Možemo!, Novu ljevicu, Radničku frontu, ORaH, Zagreb je naš! i Za grad.

"Hvala svima koji su glasali za nas. Možemo obećati da parlament nakon ovog više neće biti isti", rekla je Sandra Benčić iz koalicije. Na pitanje s kime bi mogli u koaliciju, Benčić je rekla da će o tome razgovarati sutra, ali i da još čekaju službene rezultate. Zahvalila je svima koji su izašli na izbore koji se "događaju u najtežim vremenima još od Domovinskog rata".

Koalicija je rezultate ankete dočekala u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti. Objavom izlaznih anketa, u stožeru je zavladalo potpuno oduševljenje.

Možemo ima 4 mandata u Zagrebu. U stožer u MSU-u su stigli svi istaknuti članovi koalicije. Tamo su i Tomislav Tomašević, Rada Borić, Sandra Benčić, Katarina Peović, Bojan Glavašević...