Potvrđeno: i Vladika Joanikije pozitivan na koronavirus



Episkop budimljansko-nikšićki Joanikije pozitivan je na koronavirus, saopštila je informativna služba Eparhije budimljansko-nikšićke.

“U toku ljekarskog obilaska pristigao je i rezultat jutros sprovedenog PCR testiranja na novi koronavirus, koji je pozitivan”, navodi se u saopštenju.

Naveli su da će u skladu sa tim biti ordinirana adekvatna terapija.

“Prilikom redovnog večernjeg ljekarskog obilaska Episkopa Joanikija, konstatovano je da je vladika nepromijenjenog (urednog) opšteg stanja, te da su svi fizikalni nalazi po sistemima u fiziološkom opsjegu. Vitalni parametri su stabilni (tjelesna temperatura, saturacija i krvni pritisak), a njegov subjektivni osjećaj dobar”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će o zdravstvenom stanju episkopa budimljansko-nikšićkog i administratora Mitropolije crnogorsko-primorske Joanikija, javnost biti obaveštena nakon sprovođenja planiranih kontrolnih laboratorijskih nalaza i snimaka pluća.

Podsetimo, i Patrijarh Irinej zaražen je koronavirusom i primljen u specijalnu kovid bolnicu u Beogradu, saopštila je večeras Srpska pravoslavna crkva (SPC).

Izvor: Nova.rs