DRAŽA PETROVIĆ - Kad vas bace AVovimaPiše: Draža Petrović, kolumna za portal N1

U Starom Rimu najgore ste mogli da prođete ako Cezarovi opštinski odbori jednoglasno odluče da bi vas trebalo baciti lavovima. U ta drevna vremena, kad vas bace lavovima, niste imali skoro nikakve šanse osim da završite u čeljustima lavovima i nije vam padalo na pamet da u pisanoj izjavi dostavljenoj Tanjugu hvalite druga Cezara dok vas lavovi tranžiraju.

Moderna Srbija je, ipak, deleko humanije društvo – tu najgore možete proći ako odluče da vas bace AVovima.

AVovi su mnogo humanija bića od lavova, samim tim što nisu lavovi nego ljudi – oni će izglasati vašu smenu, jednoglasno, ali vas neće smazati za doručak, ručak ili večeru, bez obzira na originalne recepte za deset upola s Belivukom, koje predsednik Vučić deli preko televizije.

Za razliku od rimskih lavova, svi AVovi su članovi Srpske napredne stranke, ima ih oko 700.000, ali imaju mnogo manje apetite od lavova. To posebno raduje doktora Nebojšu Stefanovića, koji je trenutno bačen AVovima, ali i dalje mrda, takoreći – veseo je jer ga niko od AVova nije pojeo.

I ne samo što dr Stefanović mrda, već piše i pisane izjave koje dostavlja Tanjugu i sajtu Srpke napredne stranke.

Pa je u petak izjutra “u pisanoj izjavi dostavljenoj Tanjugu i sajtu SNS”, dr Stefanović objasnio da neće više da sluša laži o svom bacanju AVovima, da mu je tu gde su ga bacili odlično, da uživa kao funkcioner bačen AVovima, da je zahvalan predsedniku Vučiću što ga je u pravo vreme bacio AVovima, te da su za sve krivi Đilas & ostali koji ne shvataju demokratiju unutar Srpske napredne stranke, najvećeg rezervata AVova na planeti.

-Čast mi je što je moj prijatelj Aleksandar Vučić odlučio da me baci AVovima, ovde u kavezu s AVovima je fenomenalno, nikad se u životu nisam bolje osećao – napisao je dr Stefanović u opisanoj pisanoj izjavi koja po ko zna koji put postavlja biblijsko pitanje: “Šta je to u ljudskom biću Stefanoviću što ga vuče prema Vučiću?”

Dakle, svi opštinski, mesni & gradski odbori Srpske napredne stranke od Albukerkija do Lajkovca doneli su jednoglasnu demokratsku odluku da bi dr Stefanovića trebalo baciti (l)avovima. I kućni saveti širom Srbije u kojima većinu ima Srpska napredna stranka dobili su naredbu da se izjasne o dr Stefanoviću, jer nije bitno ako im curi nešto u zgradi, već je najbitnije da ne curi Neša. Koji je odavno procureo.

E sad, mesni, opštinski i gradski odbori SNS više liče na mesne obore, gradske obore i opštinske obore, jer je obor bolji naziv za infrastrukturu partije u kojoj svi dele jedan mozak. Ali svako podiže svoju ruku.

AVovi, dakle, trenutno vode 700.000 prema nula u borbi protiv pošasti savremenog čovečanstva, dr Nebojše Stefanovića, ali je on ipak odlučio da napiše pisanu izjavu u kojoj u originalu stoji ovo: “U godinama u kojima Srbija konačno počinje da rešava probleme koje su nam ostavili iza sebe, kao i da postiže značajne ekonomske uspehe pre svega zahvaljujući politici oličenoj u Aleksandru Vučiću, mogu samo da kažem da mi je čast što sam deo tima koji on predvodi u borbi za bolju Srbiju”.

A trebalo bi da piše: “U godinama u kojima Srbija konačno počinje da rešava probleme sa Nebojšom Stefanovićem, to jest sa mnom, probleme koje sam nam ja, Neša Stefanović, ostavio iza sebe, baš u trenutku kada sam ja, Neša Steafanović, počeo da postižem značajne ekonomske uspehe za mene i moju porodicu, pre svega zahvaljujući politici oličenoj u Aleksandru Vučiću, mogu samo da kažem da mi je čast što sam deo tima Aleksandra Vučića koji je on rešio da baci AVovima u borbi za bolju Srbiju”.

Takva vrsta mazohizma primećena je samo u onom starom vicu: sede sadista, mazohista, serijski ubica, zoofil i piroman na klupi i pričaju.

Zoofil: Ajmo da uhvatimo jednu mačku

Sadista: Da, da, i da je mučimo!

Serijski ubica: Pa da je na kraju ubijemo!

Piroman: I najzad zapaliti, živu ili mrtvu.

Mazohista: Mijauuuuu!

S tim što se u Srpskoj naprednoj stranci taj vic odvija ovako – sede funkcioneri SNS i jedan mazohista.

Vučević: Stefanovića treba smeniti.

Đukanović: Ne samo smeniti, nego ga izbaciti iz stranke.

Selaković: I bičevati ga malo.

Gojković: Razapeti ga na krst.

Đurić: Politi ga katranom i perjem.

Gašić: Obesiti ga na Terazijama.

Joksimović: I sve po spisku.

Vučić: Ne samo to, na kraju ga baciti AVovima.

Mazohista: Jaoo, hvala vam svima. Hvala vam što ćete me smeniti, izbaciti, bičevati i razapeti na krst. Hvala vam što ćete me politi katranom i perjem, hvala vam što ćete me obesiti na Terazijama, i hvala vam na sve po spisku. A najviše od svega hvala predsedniku Vučiću što mi je sve ovo omogućio. Ako treba, ja ću sam da se izbacim, obesim, polijem katranom, bičujem, samo da se Đilas ne raduje i napada mudru politiku predsednika Vučića. Ljubim vas sve.