Dijanu Hrkalović je stvorio Vučić



Piše: Ratko Femić, kolumna za portal Nova.rs

Desilo se i to da jedan provladin tabloid piše o velikim aferama koje potresaju režim Aleksandra Vučića – o „Krušiku“ i „Jovanjici“. Ove dve afere zbog kojih bi u normalnoj državi svaka vlada pala u roku od nekoliko dana zavredile su pažnju ovog propagandnog razglasa, jer ih navodno povezuje Dijana Hrkalović.

Stigao je katul-ferman od gospodara i sada se iz svih raspoloživih oruđa gađa po Dijani Hrkalović, Nebojši Stefanoviću i ostalim članovima jednog od kriminalnih klanova koji su delovali pod zaštitom SNS.

Kada su strane službe primetile kriminalne aktivnosti vladajuće partije u Srbiji, a kriminalno-politički klan u kojem su Neša i Dijana ojačao toliko da je ugrožavao finansijske interese onog jačeg mafijaškog ganga koji takođe deluje pod krinkom SNS, gospodar Vučić je presekao – za sve što smo radili biće odgovorni samo oni.

Tako su sad režimska glasila obrnula igricu i aferu poput „Krušika“, koja je za njih onomad bila samo podmetačina stranih obaveštajnih službi, te su naročito blatili uzbunjivača Aleksandra Obradovića, koji ju je otkrio, sada je priznaju kao kredibilnu.

Navodno su Hrkalovićeva i Stefanović montirali „Jovanjicu“ predsednikovom bratu kao odgovor na aferu trgovine oružjem Stefanovićevog oca.

Eto, sad kad su nam otkrili šablon „batu za tatu“, mi treba da budemo veverice i prihvatimo da od „Jovanjice“ nema ništa, da se na tom imanju tona i po marihuane pojavila slučajno, kao i da su pripadnici bezbednosnih službi, među kojima i Mirko Škero, blizak saradnik direktora BIA Bate Gašića, dolazili na imanje da uživaju u zelenilu.

Jedna afera ne isključuje drugu. I „Krušik“ i „Jovanjica“ su primeri državno sponzorisanog kriminala.

Naravno da će sada režimski policajci i tužioci gledati da prišiju svaku nepodopštinu državnih kriminalaca Dijani Hrkalović i Nebojši Stefanoviću kako bi se oprala ona opasna ekipa okupljena oko predsednika Srbije.

Dijanu Hrkalović u sektor bezbednosti nije ubacio Nebojša Stefanović, već neko ko je bio moćniji od njega. Nije Stefanović sa mesta predsednika Skupštine kadrirao u BIA i tamo zaposlio Hrkalovićevu.

Dobro informisani policajci odavno govore da je Hrkalovićeva u MUP poslata da igra flaster na Stefanoviću. Bivši policajac Milan Dumanović, koji je dobro osetio Dijaninu moć na svojoj koži, tvrdi da je Vučić nametnuo Hrkalovićevu Nebojši Stefanoviću.

Da stranci, u ovom slučaju Amerikanci, nisu rekli delegaciji MUP da znaju da je Hrkalovićeva na vezi sa kavačkim klanom i da mora da ode iz MUP, čelična dama srpske policije bi još palila i žarila na policijsko-političkoj kriminalnoj sceni i bila bi osoba za kontakt sa osobama sa one strane zakona.

To su oni momci koji su obezbeđivali inauguraciju predsednika Srbije, oni tipovi koji su zabranili skandiranje „Vučiću pederu“ na južnoj tribini Partizanovog stadiona, baš oni koji su išli na utakmice sa sinom predsednika Vučića, korisni momci koji su za račun vlasti rušili u Savamali, oni koljači koji su kasapili ljude u Ritopeku.

Ne dajte se prevariti.

Hapšenje Dijane Hrkalović i medijski udari na Nebojšu Stefanovića ne predstavljaju obračun države protiv kriminala niti odmazdu dobrih momaka nad lošima.

Ovde je u pitanju pokušaj loših momaka da se izvuku tako što će za sav kriminal da optuže svoje partnere, ljude koji su uz njihovo odobrenje i za njihov račun odrađivali prljave poslove.