Osumnjičeni za ubistvo Đokića bio kandidat za odbornika ispred SPS-JSGoran Džonić, osumnjičeni za trostruko ubistvo porodice Đokić iz Aleksinca u junu 2020. godine bio je kandidat za odbornika u Aleksincu ispred liste SPS-JS.

To se može videti i na Fejsbuk stranici Socijalistička omladina Aleksinac, gde se pod rednim brojem 17 nalazi Goran Džonić, njegova fotografija i mesto stanovanja Moravac.

Podsećanja radi, Goran Džonić (52) je osumnjičen da je kobne noći svoje rođake, porodicu Đokić, Gorana, Gordanu i Lidiju, presreo na žutim skuteru. Naime, sumnja se da je kobnog 26. septembra, Džonić oko ponoći, kada su se vraćali iz Moravca ka svojoj kući u Aleksincu, presreo svoje rođake Đokiće.

Na koji način ih je tačno namamio da ga prate do zabačenog dela u ataru sela Moravac ili ih je tamo odveo pod pretnjom pištoljem za sada nije poznato. Na toj lokaciji on ih je, kako se sumnja, svo troje ubio hicima iz pištolja, a potom je njihova tela zapalio.

Osumnjičeni i žrtve su bili veoma bliski i znali su se celog života, nikada nisu imali međusobnih problema. Džonić je živeo svega četiri kuće od porodice Đokić.

Osumnjičeni je inače vatrogasac u penziji, ima suprugu i dva sina. Jedan sin mu je vatrogasac, kao i on, dok mu je drugi sin pripadnik Vojske Srbije.

Izvor: Nova.rs