Vučić svečano otvorio radove, ali čim je otišao odoše i radnici i mašineDvadeset dana od svečane ceremonije obeležavanja početka radova na izgradnji auto-puta od Niša do Merdara na mestu na kojem je ceremonija održana i dalje nema ni radnika ni mašina.

Stanovnici Balajnca i Gradišta, merošinskih sela koja se nalaze u blizini mesta na kojem su radovi trebalo da krenu, kazali su za portal Nova.rs da građevinske mašine otišle vrlo brzo nakon što je svečana ceremonija okončana i više ih nisu videli.

Na velikom platou koji je za tu priliku nasut šljunkom bio je isparkiran veći broj kamiona i građevinskih mašina i postavljena bina.

Iz preduzeću „Koridori Srbije“ nisu odgovorili za naš portal kada će radovi zaista krenuti i da li će se auto-put graditi počev od mesta na kojem je održana svečana ceremonija.

Svečanom obeležavanju početka radova nadomak pomentih merošinskih sela, u neposrednoj blizini puta Niš-Prokuplje, prisustvovao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, šef delegacije EU u Srbiji Emanuel Žiofre, ministar građevinarstva Tomislav Momirović, direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić, ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović, direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak i drugi.

Označavajući početak izgradnje prve deonice „Puta mira“, Vučić je rekao da bi moderna saobraćajnica do Prokuplja trebalo da bude gotova za oko dve i po godine i istakao da će se nakon završetka svih radova od Niša do Merdara stizati za 45 minuta.

Prva deonica auto-puta koja će se graditi duga je 5,5 kilometara.

Izvor: Nova.rs