Piše Stojan Drčelić: Kako je Mića iz EPS-a obmanuo Vladu Srbije



Piše Stojan Drčelić, kolumna za portal Nova.rs

Taman kad čovek pomisli da je ovde sve video, sve čuo, na sve se zgranuo, ovaj Vučićev cirkus ponovo iznenadi novom akrobatskom tačkom i onda shvatite da u Srbiji dno-dna zapravo ne postoji, da su tokom desetogodišnje vladavine od čitavog društva i države napravili bunar iz kog su izvukli sve što su mogli, a sada instituciju po instituciju u njemu dave.

Srđan Šajn, predsednik Romske partije, javno kaže da su Romi potkupljivani za glasanje i da je za tu svrhu SNS potrošio dva miliona evra. Nešto je išlo kao keš u ruke, od dve do pet hiljada za glas, a nešto kroz pakete hrane i higijene.

I? Tajac. Nijedna državna institucija, nijedan državni službenik ni da bekne. Niko Šajna da pozove u tužilaštvo, niko da kvalifikuje ovo krivično delo. Ovde se lopovluk i korupcija podrazumevaju, praktično su postali armatura državne građevine. Znanje je zgaženo, cene se samo veštine, veština krađe naročito.

Tužiteljku Zagorku Dolovac smlatilo ovo prolećno vreme pa kunja li kunja.

Možda čeka da joj Evropol ili Evrodžast kažu šta treba da radi, kao što su to demonstrirali pre dva dana sa Šarićem.

Ili najnovija cirkuska tačka: tužba Zorane Mihajlović, ministarke energetike, protiv Grčića, doskorašnjeg direktora EPS-a. Oštetio je, kaže se u prijavi, Srbiju za pola milijarde evra, koje je potrošila za uvoz struje, jer je prethodno „obmanuo predsednika Srbije, vladu i nadležno ministarstvo kad je rekao da je EPS spreman za zimsku sezonu“. Pa se još kaže da je ugrozio energetsku, a time i državnu bezbednost Srbije.

Obmanuo Vučića, vladu i ministarstvo?!

Vučića i vladu prevario Mića iz Obrenovca? Kako se samo drznuo, ‘ajde vladu, ‘ajde ministarstvo, ali Vučića neko da prevari…. Bruka.

Šest godina je Milorad Grčić bio u v. d. stanju direktora najznačajnijeg preduzeća u Srbiji iako je od kvalifikacija posedovao veštinu da na vreme skine pečenje sa ražnja i sad su u vladi konsternirani nevaljalim Mićom.

Ali, ipak, ne baš toliko konsternirani da mu ne bi omogućili da sam sebi dodeli drugo direktorsko mesto u okviru EPS-a. Ima čovek kancelariju za saradnju EPS-a i lokalnih samouprava.

Jeste malo ugrozio bezbednost Srbije, jeste napravio štetu vrednu jedne nove elektrane ili pola auto-puta, ali šta da radi čovek, mislio je najbolje, pokušao da loži blato umesto uglja. Nije prošlo, ali, bože moj, ima struje iz uvoza.

Lepo mu je Vučić onomad rekao „do Nove godine ti to da stabilizuješ, a onda, Mićo, nešto drugo da radiš“.

Mića poslušao i našao novi posao, opet je direktor. A Zorana Mihajlović presavila tabak i tuži. Pa šta, neće valjda da digne tužbu protiv sebe ili Vučiča?

Tako mu sto pečenih prasića, samo je Grčić kriv.