„Jovanjica“ izaziva paniku kod vlasti, strah da Koluvija ne progovoriAdvokat Borivoje Borović ocenio je da je slučaj "Jovanjica" nekom svojim delom "zasigurno državni projekat", na šta, po njegovim rečima, ukazuje "panika koju taj slučaj izaziva kod vlasti".

„Očigledno da iza Jovanjice stoji ili državni organ, ili privatni biznis u koji su umešani ljudi iz samog vrha vlasti. To je bilo imanje koje su štitili Bezbednosno-informativna agencija (BIA), Vojno-obaveštajna agencija (VOA) i policija, te se nije očekivalo da će iko ikada ući na pomenuto imanje i uhapsiti (njegovog vlasnika Predraga) Koluviju“, rekao je Borović za list Nova.

On je istakao da na to ukazuje situacija da sam predsednik Srbije Aleksandar Vučić govori o „Jovanjici“ dok je taj slučaj u toku i „iznosi tvrdnje poput te da Koluvija ne treba da bude u pritvoru, jer nije ubio ne znam koliko ljudi“.

„Čini mi se da čak i tu vidimo paniku koju slučaj Jovanjica izaziva kod vlasti i očigledni strah da Koluvija ne progovori“, kazao je advokat.

Borović je, komentarišući navode da je Koluvija prilikom privođenja pozvao brata predsednika Srbije, Andreja Vučića naveo da „iako je tužilaštvo to demantovalo, postoji telefon u predmetu koji nije veštačen“.

Na poljoprivrednom imanju „Jovanjica“, čiji je većinski vlasnik Predrag Koluvija, 2019. godine pronadjeno je 1,6 tona marihuane.

Izvor: Nova, Beta, N1 Beograd