Kriminalni klan Veljka Belivuka bio povezan sa Aleksandrom Vučićem preko njegovog sina Danila



Novinar Branko Čečen izjavio je u Novom danu TV N1, reagujući na izjavu premijerke Ane Brnabić da je kriminalni klan Veljka Belivuka "imao direktnu podršku istraživačkih medija, da nisu istraživački novinari ti koji su povezani sa Belivukovim klanom, već vlast i Aleksandar Vučić preko svog sina Danila.

Vlast je povezana sa Belivukovim klanom, Vučić je povezan sa Belivukovim klanom preko svog sina Danila. Svedoci na sudu iz Belivukovog klana pričali da je dotični (Aleksandar Vidojević) Rošavi sa kojim Vučićev sin ima neodoljivu potrebu da se druži, da je on bio veza između Belivukovog klana i Vučića“, rekao je Čečen.

Ocenio je i da je premijerka Brnabić izjavom o navodnim vezama istraživačkih medija i Belivukovog klana, pokazala da Vučiću nije korisna ni za šta drugo osim za blatantno laganje.

„Strašno je da imamo portparolku praktično veze organizovanog kriminala sa vlastima na poziciji premijerke ove zemlje (…) Takvo vređanje i laganje o nama daje mi za pravo da govorim ovako oštro“, poručio je Čečen.

Premijerka je svojom izjavom, prema oceni gosta Novog dana, prešla crvenu liniju ljudskosti i ugrozila bezbednost istraživačkih novinara.

„Ako ste time rešili da branite svoje brljotine, a da onda istraživačke novinare, lažući da su oni nešto radili, nazivate fašizmom, to mene prestaje da obavezuje da biram reči u pogledu Ane Brnabić i toga ko je ona, šta je ona, i šta radi u ovoj zemlji“, naveo je on.

No, nisu istraživački novinari jedina meta napada vlasti. Čečen je rekao i kako je teško gledati „iživljavanje nad Radom Trajković“, uz ocenu da tu srpsku političarku sa Kosova danas nema ko da zaštiti, osim eventualno međunarodne javnosti.

Videli smo šta se desilo sa Oliverom Ivanovićem, i ljudi na severu Kosova jako dobro znaju šta se desi kada naljute SNS i Zvonka Veselinovića i njegove ljude dole“, zaključio je Čečen.

Izvor: N1 Beograd