Govori dugo i nosi tablu sa sobom: Kinesku, magičnu, na kojoj je 718 veće od 726



Oči nacije sinoć su bile uprte u Javni medijski servis. Uši nacije načuljene da čuju konačnu istinu koju će predsednik saopštiti dan posle "Dana D". I kako je glavna tema jučerašnjeg gostovanja postala tabla po kojoj je predsednik pisao?

Govori dugo i preopširno na ono sto ga niko ne pita…

„Znate li koliko smo pruga izgradili od 2000. do 2012?“, upitao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kratko i cinično na ono što ga pitaju…

„Lepo. Nije. Milina jedna. Ne znam“.

I nosi tablu sa sobom.

„Ovo je moja tabla, Kinezi su mi je kupili, ne preporučujem je zbog cene, veoma je skupa, inače je izvanredna, meni služi mnogo“, rekao je Vučić.

Ovaj poklon, kao javni funkcioner, predsednik je bio dužan da prijavi Agenciji za sprečavanje korupcije. U katalogu poklona koje je Vučić dobio 2021. ima tri šahovske, ali nijedna tabla za crtanje, iako se po snimcima iz decembra 2021. vidi da je predsednik ovaj vredni poklon već tada posedovao.

„Da me pitate da je kupim za sebe, hteo sam, mislio sam da je 500 evra, ali kad su mi rekli pošto je… Tako da imam samo ovu koju sam dobio na poklon i ona stoji u Predsedništvu“, dodao je Vučić.

A to, po svemu sudeći, nije ona ispred koje se predsednik u Predsedništvu slikao pre neki dan. I tu pitanjima nije kraj. Jer biće da predsednik nema, kako kaže, samo jednu tablu. Dve, gotovo identične, poslužile se mu kao scenografija na godišnjoj konfereciji u januaru ove godine, pa se postavlja pitanje čija je ova druga? Sklonost ka tablama predsednik pokazuje već duže, no i njegove table postaju sve razvijenije baš kako se razvija i Srbija.

„Crna Gora 726 evra (prosečna plata) pri čemu sada mi prvi put postajemo prvi (718 evra prosečna plata) iako smo uvek delili treće i četvto mesto“, naveo je u gostovanju na RTS.

Ukoliko tu magičnu tablu na kojoj je 718 evra veće od 726 evra proizvodi kineski Huawei, njena zvanična cena mogla bi da ide do 5.700 evra za ekran od 84 inča kakav je, pretpostavljamo, i predsednikov.

„Ja je samo raznosim, ovo je moja tabla, kad kažem moja, pripada državi Srbiji, ja sam njen korisnik“, istakao je.

I tako nas je predsednik ovom tablom „izvozao“ baš kao njega voz do Ripnja.

I zaista, ne može se reći da predsednik na tenane nije govorio o kineskoj tabli, o Kurtiju koji je u zatvoru naučio srpski i o ljudima koji veruju da je predsednik reptil. Ipak, činjenica je da njemu, posle sinoćnjeg gostovanja na RTS-u, rep nije izrastao, ali su onima koji su to gledali rasle magareće uši. Posle svega zbunjeni pogled voditelja možda zaista jeste odgovor na sva ključna pitanja.

Izvor: N1 Beograd