Biljana Lukić: Novinari RTS-a gledaju N1 da bi znali šta se dešavaNovinarka Biljana Lukić obratila se učesnicima protesta "Srbija protiv nasilja" ispred RTS-a, ističući da u toj medijskoj kući "savest ne stanuje".

Umesto da nas država štiti, mi moramo da se branimo od države, rekla je Lukić ističići da režim, kako je navela, proganja najboolje policajce, sudije, tužioce i umetnike, a „hvali se svojim kabadahijama i botovima koji već deceniju pišu najgore bljuvotine i uništavaju ljudima živote.“

Medijska scena je, prema njenim rečima, „kuća strave i moralnih nakaza“ koje nas zaspilaju mržnjom i nasiljem.

„Novinari RTS-a na poslu gledaju N1 da bi znali šta se dešava, umesto da izveštavaju šta se dešava“, istakla je Lukić.

Novinarstvo je, prema njeim rečima, profesija slična policijskoj, vojnoj i medicinskoj, u kojoj ste, pre nego što ste odgovorni svom poslodavcu, odgovorni svojoj savesti.

„U ovoj kući savest ne stanuje“, poručila je Lukić.

Ocenila je i da na izborima u Srbiji ni Isus Hrist ne bi pobedio jer bi, kako je rekla, Vučićeva medijska mašinerija i od njega napravila lopova i razbojnika.

„Nemamo zaštitu institucija, nemamo podršku stranaca, od ovog zla moramo da se oslobodimo sami“, poručila je Lukić i pozvala okupljene da razgovaraju sa svojim prijateljima, komšijama i članovima porodice.

„Nemojte da odustanete, neka svaka kapljica ne odustane, kada postanemo talas ugasićemo požar u kom živimo. Hvala vam što niste kapitulirali. Sloboda ili ništa“, završila je svoje obraćanje Biljana Lukić.

Izvor: N1 Beograd