Austrijanci zatvaraju industriju mesa Mitros, a od Srbije dobili 5,3 miliona evraZaposleni u klaničnoj industriji Mitros iz Sremske Mitrovice, dobili su nedavno obaveštenje da će fabrika prestati sa radom do kraja godine, a sada se to i obistinilo, barem na neko vreme. Naime, vlasnik Mitrosa, kompanija Gierlinger Holding GmbH, donela je odluku da obustave proizvodnju u sremskomitrovačkoj industriji mesa.

– Na osnovu detaljne analize poslovanja kompanije uprava i vlasnici privrednog društva Gierlinger Holding GmbH bili su primorani da donesu tešku odluku o obustavi proizvodnje u privrednom društvu MITROS FLEISCHWAREN DOO u Sremskoj Mitrovici. Zbog transparentnosti i pravičnosti prema zaposlenima, poslodavac je odlučio da obavesti zaposlene o ovoj odluci u najranijoj fazi – navodi se u saopštenju kompanije.

Dodaje se da će konkretni koraci koji će se preduzeti kako bi se sprovela ova odluka, kao i rokovi za njihovo izvršenje, biti precizno definisani u narednom periodu.

– Ovo je izuzetno teška situacija kako za zaposlene tako i za upravu kompanije, i razumemo da postoji široka javna zainteresovanost za dešavanja u MITROS FLEISCHWAREN DOO. Međutim, u ovom trenutku, poslodavac moli za strpljenje i razumevanje situacije koja je dovela do donošenja ove odluke – stoji u saopštenju.

Podsetimo, 2016. godine svečano je otvorena ova fabrika. Otvaranju je prisustvovao i tadašnji premijer Srbije Aleksandar Vučić, koji je nakon presecanja vrpce u postrojenju Mitrosa rekao da je Vlada Srbije pomogla austrijskog investitora sa 5,3 mil EUR „zbog 300 zaposlenih u fabrici, ali i za oko 700 ljudi s kojima će ta fabrika potpisati ugovore za otkup mesa’’.

Proizvodnju ove mesne industrije otvorio je upravo premijer Vučić tokom predizborne kampanje 2016. godine.  

„Uz pomoć Girlingеra i ovakvih invеsticija siguran sam da smo na dobrom putu i da možеmo mnogo toga da uradimo i napravimo’’, rekao jе tada Vučić.

U kampanji 2017. godine jedan od direktora fabrike Johanes Gerliger bio je na mitingu SNS-a i rekao da su stabilnost, kontinuitet, poverenje i pouzdanost rukovodstva države presudni.

"Sve sam pronašao u Srbiji i Aleksandru Vučiću, koji je odgovorno podržao investiciju u Mitros".

Izvor: Ozonpress.net, Istinomer.rs