Sindikat Sloga: Parizer, Vučićev simbol praznih i neispunjenih obećanjaUdruženi sindikati Srbije „Sloga“ saopštio je da je prezentacija potrošačke korpe sa jeftinijim namirnicama, koji je predstavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a koja uključuje proizvode poput parizera, jogurta, mleka, soka, testenina, krompira bila „pokušaj smirivanja i stabilizacije njegovog biračkog tela, najsiromašnijeg stanovništva koje godinama ucenjuje kroz skupljanje kapilarnih glasova“.

Oni su ocenili i da je obraćanje predsednika, po mišljenju mnogih, bilo „sramno i neustavno“, ali i populistički potez, kako bi se skrenula pažnju sa stvarnih problema sa kojima se suočavaju građani Srbije.

„Ako se uzmu u obzir obećane minimalne cene za te ‘izabrane’ proizvode, postaje jasno da je ova ‘bolja cena’ samo maska za kupovinu glasova najsiromašnijeg sloja stanovništva predstojećih izbora. Cena mesa i suvomesnatih proizvoda je otišla u nebesa, a predsednik se odlučio da reklamira parizer? Proizvod koji se sastoji većinom od mlevenih hrskavica, kosti, kožica, iznutrica, vezivnog i masnog tkiva? Zar je to ono što naši građani zaslužuju?“, upitali su iz sindikata „Sloga“.

Kako je navedeno, „u ime svih radnika koji svakodnevno mukotrpno rade za minimalac i penzionera koji su godinama gradili ovu državu, sindikat ‘Sloga’ izražava duboko razočaranje ovakvim postupkom i poziva vlast na ozbiljniju i odgovorniju politiku prema građanima Srbije“.

„Kada se uzme u obzir i najava vanredne isplate penzionerima u iznosu od 20 000 dinara, postaje jasno da se radi o klasičnoj kupovini glasova pred izbore. Ovo je pokušaj da se okrnjeno biračko telo SNS-a umiri sumom koja, kada se razbije na mesečnom nivou za četiri godine vlasti, iznosi smešnih i bednih 416 dinara“, naveli su iz „Sloge“.

Iz tog sindikata smatraju da „s obzirom na ovo sramno poigravanje sa narodom i minimalnoj ceni rada koja vređa ljudsko dostojanstvo, neminovno sledi socijalni bunt“.

Izvor: Beta, Danas