DRAŽA PETROVIĆ: Rebrača i Lupulesku u stranci proslavljenih rektalnih alpinistaDraža Petrović, kolumna za ''Danas''

Ima onaj vic iz doba Jugoslovenske levice, takozvanog JUL-a: pričaju dve prijateljice noći, pa prva kaže drugoj – “Sestro, ajd da se učlanimo u JUL!”

A druga kaže prvoj: “Ma jesi normalna, sestro, jedva su me roditelji pustili i ovim da se bavim”.

Ima i onaj vic iz zlatnog doba Srpske napredne stranke: pričaju dve prijateljice noći, pa prva kaže drugoj – “Sestro, ajd da se učlanimo u SNS!”

A druga kaže prvoj: “Ma jesi normalna, sestro, jedva su me roditelji pustili i ovim da se bavim”.

Analizom ovog vica može se doći do zaključka da članstvo u SNS spada u najmanje poštene i časne poslove, pa otud misterija – šta je to u ljudskom biću što ga vuče da se slika sa Milošem Vučevićem i Darkom Glišićem u trenutku svog svečanog učlanjenja u SNS.

Ili su roditelji postali previše tolerantni pa puštaju svoje potomke da se bave i najgorim stvarima na svetu, ili su prijateljice noći shvatile da je bolje da budu prijateljice moći, ma koliko to bilo bljak.

Šta proslavljeni čovek, na primer, Željko Rebrača, traži na slici sa Milošem Vučevićem, kobajagi predsednikom Srpske napredne stranke, i Darkom Glišićem, najiritantnijom pojavom u oštroj konkurenciji iritantnih pojava Srpske napredne stranke?

I još se smeje u kameru kao da mu je bogzna kako prijatno u društvu to dvoje naših proslavljenih sportista u disciplini rektalni alpinista. Gde imamo ubedljivo najviše medalja na svetskom nivou.

Na toj slici je i jedna košarkaška lopta, jedina osoba na slici koja sigurno u tom trenutku ima obraz, jer nije precizirano da se i košarkaška lopta učlanila u SNS, mada možemo uskoro i to očekivati.

- U Srpsku naprednu stranku danas se učlanila i košarkaška lopta – čekamo uskoro Instagram saopštenje Srpske napredne stranke, ko ono gde se vidi Rebrača kako se smeška u društvu ona dva sumorna lika, olimpijska šampiona u rektalnom alpinizmu.

Posle Rebrače u SNS se učlanio i Ilie Lupulesku, najbolji stonoteniser, i on se slikao za istim onim stolom, sa onom istom dvojicom, iza njih je bila biblioteka prepuna knjiga, koja svakako služi samo kao scenografija, jer koji će knjige na učlanjenju u partiju čije se članstvo bavi uglavnom lupanjem gluposti.

Valjda je ta sklonost ka lupanju gluposti i primorala one koji privode slavne sportiste na slikanje sa Vučevićem i Glišićem i potpisivanje za SNS da od svih proslavljenih sportista privedu baš Lupuleskua, jerbo stranka sa toliko lupuleskua, mora imati i jednog originalnog Lupuleskua. Kome to piše i u ličnoj karti.

E sad, da li je baš svaki čovek koji se učlani u SNS toliko glupulesku – valja istražiti.

Rebrača se recimo učlanio u SNS posle serije izjava koje su ukazivale da je skroz propo. Taj put kojim se ređe ide izgledao je ovako:

Avgust 2015. godine, Kurir: Čuveni košarkaš Željko Rebrača ima velike finansijske probleme i trenutno duguje oko 2,14 miliona evra. Račun njegove firme „Poslovni centar Rebrača“ blokiran je na dug od 256,826,706.68 dinara, a od te sume 71 miliona dinara je dug za porez. “Nisam bankrotirao. To je ipak preterivanje” – rekao je Rebrača.

Jun 2021. godine, Kurir: Bivši srpski košarkaš Željko Rebrača već godinama ima dugove nastale zbog privatnog biznisa koji je započeo pre više od 12 godina. Nakon skandala s biznismenom iz Sombora Dušanom Bezbradicom, koga je prevario za 500.000 evra, protiv sportiste spor vodi i banka kojoj duguje više od dva miliona evra, saznaje Kurir. Rebrača sve to demantuje: “Kao vrhunski sportista, tokom karijere, naučio sam da se nosim sa mnogim izazovima, podmetanjima, pokušajima raznih sabotaža, nikada nisam posustao i uvek sam uspevao da na kraju izađem kao pobednik. Tako će biti i sada” – rekao je Rebrača za Kurir.

I naravno da je Rebrača čovek koji drži reč jer je već u oktobru 2023. godine pokazao da će već u decembru 2023. pokušati da izađe kao pobednik i biti, recimo, treći na listi Srpske napredne stranke. Pre toga će ga ona dvojica sa slike vodati zajedno sa Lupuleskuom da im kliče mnogi srpski napredni glupulesku na mitinzima gde će Rebrača biti prikazan kao čovek koji je rešio sve svoje poslovne probleme za samo dva meseca, pa nam ga možda uvale za ministra privrede jerbo zna znanje da vadi sebe iz bule, pa će i zemlju da izvadi iz bule.

Nijedan posao nije sramota ako je pošten – reći će Rebrača, najnoviji prijatelj moći u Srpskoj naprednoj stranci.

A one dve prijateljice noći će cupkati na onom ćošku i nastaviti da ćaskaju.

- Je li, sestro, da se mi ipak učlanimo u Srpsku naprednu stranku?

- Ma jesi luda, sestro, jedva me ćale i keva pustili i ovim da se bavim. Nismo mi baš tolke Rebrače!