Tužilaštvo formiralo predmet nakon napada na novinara N1 Mladena SavatovićaViše javno tužilaštvo u Beogradu je saopštilo povodom jučerašnjeg napada na novinara N1 Mladena Savatovića da je formiralo predmet zbog "postojanja osnova sumnje da je izvršeno krivično delo Nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu".

„Povodom napada na novinara medijske kuće N1 M.S, koji se dogodio 25. decembra 2023. godine u ulici Kralja Milana, tokom njegovog izveštavanja o protestima ispred Republičke izborne komisije, Više javno tužilaštvo u Beogradu je formiralo predmet zbog postojanja osnova sumnje da je izvršeno krivično delo Nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu“, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da je kontakt tačka za bezbednost novinara VJT u Beogradu uputio zahtev Policijskoj stanici Stari Grad za prikupljanje potrebnih obaveštenja u kojem je, pored ostalog, policiji naloženo da „identifikuje i pronađe učinioca, kao i da preduzme druge mere iz svoje nadležnosti radi obezbeđivanja dokaza u cilju neometanog vođenja krivičnog postupka“.

Izvor: N1 Beograd