Draža Petrović: Kako je ukraden izveštaj o krađi


Draža Petrović, kolumna za portal N1

Žao mi je što ovu konferenciju držim pre finalnog izveštaja ODIHR-a koji će izaći kasnije danas – rekla je pre neki dan Brnabić Ana, žalosno, skoro k'o Žalosna Sova, te odmah zatim podvukla: „Ali je činjenica da sam ovo morala da uradim jer su određeni mediji u okviru Junajted grupe već juče, iako izveštaj nije ni bio finalizovan, ekskluzivno počeli da navode stvari iz finalnog izveštaja ODIHR-a, a što se do sada, pričali smo sa ljudima, nikada do sada ni u jednoj zemlji nije desilo“.

Ili što bi Srećko Šojić rekao: „Pokrađeni smo, pokrađeni!“ – kako je kriknula Brnabić Ana, žalosna k’o sova, što su mediji pokrali izveštaj koji u tom trenutku nije ni postojao.

Izveštaj famoznog ODIHR-a precizno je pokazao – ako je suditi po Ani Brnabić, ovlašćenom sudskom tumaču za lupanje gluposti – da su izbori u Srbiji bili tako perfektno organizovani i toliko pošteni da je famozni ODIHR u izveštaju preporučio svim prodemokratskim zemljama da kako znaju i umeju sve sledeće izbore u svojim zemljama skarabudže (engleski: organizuju) po fenomenalnom sistemu koji je razradila Srpska napredna stranka i taj sistem za organizaciju izbora zaštitila u Zavodu za patente pod nazivom: „Šugenzi, gugenzi, drp“.

Pa će da namlate lovu tako što će svoj patent „Šugenzi, gugenzi, drp“, koji je već preveden na nemački, što se i vidi iz naziva, moći da prodaju zainteresovanim režimima od Berlina, preko Pariza, do Helsinkija i Vladivostoka, i šire duh najdemokratskijih izbora na planeti.

Izbori dakle nisu pokradeni, ko što je svima i jasno, međutim, rekla je Brnabić, famozni ODIHR je bukvalno popiz*deo zbog jedne druge u svetskim razmerama nezapamćene krađe koja se desila pre neki dan, kada su mediji Junajted grupe, N1, Nova, Danas i Sautempton, ukrali finalni izveštaj ODIHR-a, te ga objavili pre svih, iako na finalnom izveštaju ODIHR-a lepo piše: „Ne (O)DIHRAJ!“.

„I kad na nečemu lepo piše ‘Ne diraj’, ili odihrovskim rečnikom: ‘Ne (O)DIHRAJ!’, to ne treba da se dira dok ne skinu to obaveštenje, ali lopovi iz Junajted grupe su izveštaj dirnuli, spakovali, odneli i objavili, što je nezapamćena krađa izveštaja ODIHR-a u istoriji svih finalnih izveštaja ODIHR-a. Zamislite, oni nas optužuju da krademo izbore na kojima, inače, ne piše ‘Ne diraj’, dok oni kradu finalne izveštaje na kojima piše ‘Ne (O)DIHRAJ!’. Koji su to lopovi, nanu im njihovu, i onom Božić Igoru, i onom Jovićeviću, Georgievu, kao i onom kretenu Petroviću. Lopovčine jedne, sram vas bilo!“, objasnila je Brnabić.

Nezapamćena krađa ODIHR-ovog izveštaja desila se tako, objasnila je Brnabić, što su Igor Božić i Branislav Šovljanski, noću, maskirani kao fantomi iz Sava…. Uupsss, ispravila se Brnabić, zapravo – maskirani kao Igor Božić i Branislav Šovljanski, upali u sedište ODIHR-a, te sa baterijskim lampama našli fasciklu na kojoj lepo piše: „Ne (O)DIHRAJ!“, maznuli je, prosledili je onom Jovićeviću iz Nove, onom Pivljaninu iz Nove i onom Georgievu sa Nove, koji su izveštaj umnožili i poslali ga dalje, onim kretenima iz Danasa i kolegama iz Sautemptona, pa su onda svi ekskluzivno počeli da objavljuju stvari iz finalnog izveštaja ODIHR-a koji nije bilo finalan već polufinalan, a što se do sada, pričali smo sa ljudima iz ODIHR-a, nikada do sada ni u jednoj zemlji nije desilo.

„Jasno vam je“, nastavila je Brnabić, „da ovakva krađa izveštaja o navodnoj krađi izbora pokazuje da su navodnu krađu izbora smislili ovi iz Junajted grupe, u sadejstvu sa Đilasom, Ćutom, Marinikom i Milošem Francuzom, za koga francuski članovi ODIHR-a kažu da bruka Francusku gde god stigne, pričali smo sa ljudima, izedoše se od sramote zbog njega, dakle, sve su oni smislili samo da bi na kraju oni mogli da ukradu izveštaj o navodnoj krađi izbora, u kome je inače dokazano da krađe nije ni bilo, ali su oni prepisali one delove izveštaja iz polufinalnog dokumenta, ne finalnog, gde piše da krađe, naravno, nije bilo“, objasnila je Žalosna Sova, a ovo je skoro precizan transkript njenog izlaganja.

Da vam i ne pričam da smo članove ODIHR-a organizovano vodili na ručak u Skadarliju gde su nam još rekli, dodala je na kraju Brnabić, da Srbija sem najboljih i najkvalitetnijih izbora u Vaseljeni, ima i najbolje ćevapčiće i najbolju leskovačku mućkalicu, ali da o izbornoj mućkalici nema ni govora.

„I dok smo mi sedeli u Skadraliji organizovana kriminalna grupa predvođena onim Božićem i Šovljanskim, ušunjala se u sedište ODIHR-a i ukrala izveštaj na kome piše: ‘Ne (O)DIHRAJ!’, a svet je konačno video ko je srpska opozicija i ko su tajkunsku mediji i ko ovde voli da krade!“, rekla je Brnabić.

I podvukla na samom kraju:

„Pa je l‘ vi znate da su ti tajkunski mediji krali glasove potpuno javno, još odavno. Pa onaj Mićko Ljubičić je na televiziji pokrao pregršt glasova, ukrao je moj glas, ukrao je glas predsednika Vučića, ukrao je glas Gorana Vesića, čak je ukrao i glas princa Karađorđevića. Ukrao je glas i kolege Drobnjaka, a da niko nije tražio da se tada angažuje ODIHR da piše izvštaj o krađi glasova! To su vam ti dvostruki stndardi.“