Ostvareni snovi Angeline ubijene u Ribnikaru: Njeni crteži inspiracija za 17 dizajnera, među njima i „Dior“"Angelina" - tako će se zvati fondacija osnovana u znak sećanja na učenicu Angelinu Aćimović, ubijenu u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“, ali i na sve žrtve nastradale u toj školi, kao i žrtve iz Dubone i Malog Orašja. Angelina je bila "umetnička duša", izuzetnog talenta pa je 17 dizajnera iz sveta mode stvorilo modne kreacije po skicama koje je ona napravila. Među njima je i francuska modna kuća "Dior".

Teško je u nekoliko reči opisati ko je bila Angelina Aćimović. Bila je to devojčica brojnih interesovanja i afiniteta, a ako bi morali da izdvojimo jedan, onda bi to nesumnjivo bili dizajn i moda.

Zato je u Sava centru u Beogradu priređena izložba haljina, koje je po skicama i crtežima tragično nastradale Angeline Aćimović, izradilo 17 dizajnera, među kojima i dve koje je napravila modna kuća „Dior“.

A da bi još bolje razumeli Angelinu nije dovoljno govoriti o tome šta su bila njena interesovanja, već i svetonazori.

„Angelina je bila umetničko dete i ovo je vrhunac ostvarenja njenog sna, da ima svoju modnu reviju. Ona nije za života uspela da ostvari svoje snove, ali smo mi od nje nasledili ogromno umetničko bogatsvo, i naš je zadatak da te njene snove sprovedemo u delo. Ona je bila čudesno dete koje nam je Bog podario, bili smo počestvovani da živimo s njom 14 godina i mnogo toga nas je naučila i oplemenila je naše živote. Ona je svojim talentom, skromnošću ali i velikom prodornošću pokazala koliko je talentovana. Mi to nismo umeli ni da ocenimo, ali su u modnoj kući Dior za njene radove rekli da su – fantastični i izvanredni. I oni su napravili dve haljine prema Angelininim crtežima i one su večeras ovde“, rekao je Angelinin otac Anđelko Aćimović.

Sve haljine su na prodaju, a sav novac će biti prikupljen i preusmeren u novoosnovanu fondaciju „Angelina“.

„Osnovni zadatak Fondacije je da pokušamo da sprečimo ponavljanje tragedija poput onih koje su se desile, a za to je potrebno objediniti napore mnogih organizacija koje se time bave. Treba da naučimo decu, roditelje, nastavnike, kakvi su destruktivni uticaji sa interneta, društvenih mreža i igrica i da ih naučimo kako da se sami zaštite od toga, kao i kako da zaštite druge. Naš cilj je da propagiramo da je porodica osnova našeg društva, da učimo ljude šta može da je ojača, a i da kada nas ne bude bilo više fondacija nastavi da radi“, rekao je Angelinin tata.

Izvor: N1