Novosadski sajam pun ljudi, još jedan štab naprednjaka


                                           

Pokret Kreni-promeni objavio je da se Novosadski Sajam danas koristi kao kol centar Srpske napredne stanke. Kako se može videti na snimku, unutra se nelazi više desetina, uglavnom mlađih ljudi, koji sede za radnim stolovima. Posle nekoliko snimaka objavljenim na društvenim mrežama, na tom mestu su se pojavili mladići obučeni u crno, koji su oblepili stakla kako više ne bi moglo da se vidi šta se unutra dešava.

„Novosadski Sajam je pretvoren u SNS call centar. Upravo smo ih posetili, ali su zaključani sa svih strana“, navodi se u opisu snimka koji je Kreni-promenio objavio na Instagramu.

Dodaju da se tu nalaze stotine SNS aktivista.

Snimak sa istog mesta objavio je i Miran Pogačar. On je usnimio i grupu mladića koja je ušla u halu sajma. Oni nose kačkete i preko lica su stavili zaštitne maske kako ne bi bili prepoznatljivi.

Zamenik predsendika GIK-a Milovan Sijakov izjavio je da nema informacije o tome šta se dešava u „Master centru“ Novosadskog sajma, i da je to van nadležnosti GIK-a.

Policija prebacuje nadležnost

Interventna jedinica policije došla je na Novosadski sajam po pozivu predstavnika opozicije i aktivista, zbog sumnje na organizovani kol centar Srpske napredne stranke u Novosadskom sajmu, ali i zbog pretnji koje su upućene aktivistima od nepoznatih ljudi.

Za sada su policajci iz interventne jedinice koji su prvi došli na teren, pri dolasku, prebacili nadležnost na novosadsku policiju, javlja reporterka N1.

Jedno policijsko vozilo je ubrzo potom stiglo, ali su nakon kratkog razgovora sa aktivistima i predstavnicima opozicije, ponovo prebacili nadležnost na interventnu jedinicu.

Trenutno se na terenu kod Novosadskog sajma nalazi tri vozila interventne jedinice, dok jedno vozilo obične policije više nije na terenu.

Situacija slična ovoj u Novom Sadu desila se i u Beogradu u Sportskom centru Banjica, gde je ekipa N1 zatekla aktiviste SNS koji su tvrdili da su sportsku salu zakupili zbog druženja.

Kasnije su se na istom mestu pojavili i direktor PIO Fonda Relja Ognjenović, kao i direktor Sportskog centra, koji su pokazali ugovor o zakupu sale. Ognjenović je rekao da je tu smešten kol centar SNS.

Izvor: N1