Tepić: Vlast izvela dva državna udara, Vučić bi "Severnu Koreju na Balkanu"

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić optužila je vlast Srbije da je tokom epidemije koronavirusa, "za mesec dana dva puta izvela državni udar", a predsednika Aleksandra Vučića da pokušava da napravi "Severnu Koreju na Balkanu".

Nabrajajući, kako je rekla, više od 60 afera "vlasti SNS-a", poput "smanjenja penzija, rušenja u Savamali, tetke iz Kanade, Krušika i Aleksandra Obradovića", potpredsednica SSP je ocenila da je vlast "prešla crvenu liniju kada je gazeći Skupštinu i mimo nje odlučila da na mala vrata uvede vanredno stanje". 

"Jasno je da iza kulisa vanrednog stanja stoji namera opsesivne vlasti da legalizuje bezakonje. Države ovde nema, vladaju partija i bratija, veoma zli gospodari koji su građane pretvorili u sluge koje treba da se otimaju za mrvice koje padaju sa njihovog stola", navela je Marinika Tepić.

Ocenila je da je u odnosu na zemlje regiona, Srbija imala najrigidnije mere tokom epidemije koronavirusa, ali da i pored toga, ima "skoro dvostruko" veći broj zaraženih i preminulih od svih država regiona zajedno.

"Mere iza kojih se krije državni udar jesu neophodne, ali je njima trebalo da se bave stručni ljudi koji ne bi dozvolili ovakvo utamnjičenje penzionera i osoba sa posebnim potrebama koje danima nisu smele da šetaju, da zemljoradnici ne mogu da odlaze na svoja imanja ili pčelari do svojih košnica", navela je potpredsednica SSP.

Upitala je i "kakve su to mere da radnim danima možemo da idemo u teretane, kladionice i kod frizera, a da vikendom sedimo zaključani".

"Zašto niko ne može da pohvata šta su tačni podaci? Maske kupujemo po 10 puta većoj ceni nego pre epidemije, a onda ih predsednik poklanja Italiji. Uz svu solidarnost sa Italijom i Španijom, pitam se da li smo mi u poziciji da poklanjamo ono što ni sami nemamo", navela je Marinika Tepić.

Dodala je da je u toku "pritisak političkih komesara SNS-a ne samo na javna preduzeća već i na privatnike da popišu zaposlene nagovarajući ih da se dobrovoljno odreknu pomoći od 100 evra".

Ona je upitala predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra odbrane Aleksandra Vulina kakvi se "tajni letovi" odvijaju prethodnih dana, koji se, po njenim rečima, ne mogu registrovati ni na jednoj javno dostupnoj aplikaciji.

"U jeku vanrednog stanja, transportnim avionom C 17 vazduhoplovstva Ujedinjenih Arapskih Emirata obavljeni su letovi 22. i 23. aprila, 24. aprila dva leta, pa još po jedan 25. i 26. aprila", navela je Marinika Tepić.

Izvor: Beta, N1