Meštani sela gde je Vučić 2017. osvojio 95 odsto glasova neće izaći na izbore


Meštani leskovačkog sela Kukolovce najavili su da neće izaći na lokalne i parlamentarne izbore 21. juna jer je lokalna vlast u Leskovcu, koju predvodi SNS, pre tri godine obećala da će asfaltirati ulice, uvesti ulično osvetljenje, dovesti zdravu vodu za piće i rešiti kanalizaciju, a ta obećanja nisu ispunjena.

Meštani kažu da im je čak i ulično osvetljenje već godinama isključeno, a od ostalih obećanja nije bilo ništa.

Selo Kukolovce, udaljeno sedam kilometara od Leskovca, postalo je poznato širom Srbije kada je Aleksandar Vučić na predsedničkim izborima 2017. godine, koji su ponovljeni zbog niz nepravilnosti, na tom biračkom mestu osvojio 95,67 posto glasova.

Meštani danas kažu da im je lokalna vlast "svašta obećavala", ali da do danas "ništa nije ispunjeno".

"Pre glasanja su pustili ove lampione, posle glasanja su ih odmah isključili", rekla je za FoNet meštanka Jadranka Đokić.

Ona ukazuje na tvrdnje da je "opština pustila za ovo selo, neki kažu 700.000, neki 250.000 dinara".

"Kao meštanka ovog sela, želela bih da vidim ko laže - da li lažu naši opštinari ili naši seljani? Šta je urađeno sa tih 250.000 za ovo selo, ako ih je opština za nas namenila? Ništa nismo dobili, a sedam kilometara smo od Leskovca. U Vinu imaju ljuljaške, osvetlenje, u Slavujevcu asfalt, a mi u 21. veku nemamo asfalt, nemamo svetlo, ništa nismo dobili. Sramota", kaže nam Jadranka Đokić.

U Kukolovcu ima sedamdesetak kuća, a Đokić misli da će "ubrzo sve da se zatvore".

"Kada bismo više mislili o deci i ljudi bi više dece imali. Sada imaju jedno i nemaju mogućnosti za više"?, kaže Jadranka Đokić i, navodeći da u selu živi 30 godina, isto toliko sluša obećanja o asfaltu.

"Stalno obećavaju dok ne prođe glasanje. I asfalt, i osvetlenje, dečje mobilijare, vodu, kanalizaciju, sve su nam obećali... Kako prođe glasanje svi nas zaborave", kaže Đokić i konstatuje da je selo "odsečeno od sveta".

"Sad više ništa ne želimo, nećemo da primimo ni izborne kutije, čitavo selo se slaže - nema glasanja jer nas stalno varaju. Direktor leskovačke bolnice Nebojša Dimitrijević nam daje stare prozore. Šta smo mi ovde, otpad, pa da nam daju stare prozore? Novo da stave u školu, jer su ta deca budućnost Srbije", poručuje Jelena Đokić.

"Na ponovljenim izborima, koji su bili na samo tri mesta u Srbiji, svaki dan su dolazili i molili su nas da izađemo i glasamo. Ko nije imao ličnu kartu vozili su ga u grad da izvadi ličnu kartu, sve o trošku opštine, kako bi uspelo glasanje. I sve su obećali, pustili svetlo, a posle ga isključili. Razlog je navodno da nije bilo projekta!? Pa kako su mogli da puste svetlo, da li je neko odgovarao za to divlje priključenje? Šta treba da se taj jedan papir napiše?" pita meštanin Mića Anđelković, navodeći da je izlaznost bila 97 odsto.

"Sada neće biti ništa, koga više da glasamo i koja je svrha glasanja? Zašto jedni imaju svetlo, a drugi nemaju? I mi plaćamo porez i PDV. Mi smo pre par dana zvali gradonačelnika da i on dođe, ali on nije došao", kaže on.

"Ovde se nalazimo samo zbog ponovljenih izbora za predsednika Srbije 2017. godine, kada je Aleksandar Vučić ovde dobio 95,67 odsto. Na tim izborima je nama obećano da ćemo dobiti uličnu rasvetu, asfalt, kanalizaciju, dvorište, odnosno igralište za decu i na kraju ništa nismo dobili", kaže Nenad Mitrović.

"Obraćam se zato direktno Aleksandru Vučiću i javno ga pitam da li su ova deca ovde vaša deca? Čija su to deca i za koju decu se vi, Aleksandre Vučiću, borite kada imate slogan 'Za našu decu?' Da li naša deca treba da žive u mraku, da piju zdravu pijaću vodu, da imaju normalnu školu i igralište? Da li meštani sela Kukulovca treba da imaju normalne uslove za život? Mi nemamo ništa od toga", naglašava Mitrović.

Predsedniku Srbije poručuje da, kad sledeći put izgovori slogan "Za našu decu", pomisli "Čija su to deca?".

"Da li su to vaša deca, naša deca ili su to deca Kukulovca, Šišinca, Leskovca, Beograda, cele Srbije?", poručio je Mitrović.

"Šaljemo poruku iz Kukulovca svim političarima - vi nemate moć. Jedinu moć ima narod. Na predstojećim izborima narod u Kukulovcu vam neće dati moć zato što vi političari zavisite od nas, a ne mi od vas. Moć je u narodu", rekao je Mitrović.

Predsednik MZ Kukulovce Bojan Stojanović kaže da je "obećan asfalt nakon izbora i to se nije desilo", a da su sad projekti "u toku", ali da to ne može da bude u kratkom roku i da je tri godine bilo dovoljno da se ispune tadašnja obećanja.

Izvor: FoNet, N1 Beograd