Đoković se sastao sa VučićemPredsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa najboljim srpskim i svetskim teniserom Novakom Đokovićem u Beogradu. Poseta Đokovića Predsedništvu je, kako je rekao Vučić, izazvala ogromnu podršku medija, "nikad viđenu do sada", kako je rekao. Đoković je zahvalio Vučiću, državi Srbiji i svim građanima u zemlji i inostranstvu što su mu pružili podršku povodom događaja pred Australijan open u Melburnu, na kojem nije mogao da učestvuje jer nije vakcinisan. Medijima je poručio da će sa svojom verzijom događaja o tome šta se dešavalo u Australiji izaći u javnost za sedam do 10 dana.

„Primio sam sve državnike sveta, od američkog predsednika do Putina, svih iz Evrope, ali nikada ovako nešto nisam video, ovoliku zainteresovanost, novinari stoje u 3,4 reda, nikada se to nije desilo, a 10 godina sam na različitim funcijama na vlasti. To govori kolika ste zvezda i šta predstavljate našem narodu“, kazao je Vučić na prijemu.

Predsednik Srbije  je zahvalio Đokoviću što pokazuje poštovanje prema svojoj Srbiji i što je proslavio Srbiju u svetu.

„Postoji jedna stvar koja je neporeciva i za divljenje. Novak i ja smo se čuli prvog ili drugog jutra u Australiji, usput sam to rekao, pa sam ućutao – ajde Novače, vraćaj se nazad, šta ćeš tamo, a onda sam video koliko je čovek uporan, koliko je želeo da se na sportskom polju bori, da se izbori ne samo za sebe, već i za svoju zemlju, i da pokaže koliko je bolji“, kazao je Vučić.

Vučić je najavio da će država dati još veći doprinos razvoju tenisa.

"Spremni smo da pomognemo da organizujete što više turnira u našoj zemlji, imamo više mogućnosti nego ranije. Pa da za deset, dvadeset godina, nećemo imati Đokovića, ali da imamo neke nove klince da se bore za naš grb, trobojku", rekao je Vučić.

Đoković medijima: Strpite se

 "Zahvaljujem se na gostoprimstvu, želeo sam da se vidim s Vama, osetio sam potrebu da Vam zahvalim na podršci koju ste mi pružili za vreme nemilih događaja u Australiji. Iako sam bio sam u pritvoru, imao sam veliku podršku porodice, familije, čitavog naroda srpskog, dobronamernih ljudi iz regiona, sveta...Svi su se javljali i pokušavali da mi na neki način olakšaju boravak u Australiji koji je u najmanju ruku bio neočekivan", kazao je Đoković.

Đoković je kazao i da niko nije imao obavezu da ga podrži.

"Vi kao predsednik Srbije i država Srbija uopšte niste imali obavezu da uradite to što ste uradili, ali osećam zahvalnost što ste se zauzeli, stavili sebe u komprimitovanu političku poziciju, i zbog toga sam stvarno izuzetno zahvalan", kazao je Đoković.

Kako je rekao, to se ne podrazumeva, već se ceni i poštuje. "I ja ću kao građanin i sportista to dugo pamtiti. Moja veza prema srpskom narodu jača je iz dana u dan. Ove okolnosti u Australiji su pokazale da će ta veza biti takva doveka i od srca se zahvaljuljem svima", kazao je Đoković.

Teniser se obratio i medijima i rekao da će ispričati svoju verziju događaja za sedam do 10 dana.

"Za predstavnike medija samo bih dodao da s obzirom da se nisam oglašavao u vezi sa australijskim događajima, molim za strpljenje, u narednih sedam do 10 dana ću se obratiti medijima podrobnije i detaljnije sa svojom verzijom priče", rekao je Đoković. 

Izvor: N1 Beograd