SNS proslava: Vučić i Brnabić u društvu zaraženih političara


Piše: Nataša Latković, za portal Nova.rs

Najmanje troje visokih državnih funkcionera Aleksandar Vulin, Maja Gojković i Marko Đurić, koji su bili na proslavi izborne pobede u štabu SNS-a, pozitivni su na koronavirus. Osim njih na žurci naprednjaka bili su i predsednik Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić, kao i niz drugih funkcionera, koji nisu nosili maske, niti su održavali fizičku distancu. Naprotiv.

Aleksandar Vulin je prvi ministar u Vladi Srbije za koga je potvrđeno da je pozitivan na kovid 19, a koronom je zaražen i Marko Đurić, direktor Vladine Kancelarije za Kosovo.

Obojica su u izbornoj noći slavili u sedištu Srpske napredne stranke, gde su osim Vučića i Brnabić, bili i brojni ministri i poslanici, među kojima i Siniša Mali, Zoran Đorđević, Marija Obradović, Vladimir Đukanović…, kao i generalni sekretar Predsedništva Srbije Nikola Selaković.

Na toj proslavi bila je i predsednica Skupštine Maja Gojković, koja je takođe pozitivna na kovid 19. Ona ima upalu pluća i nalazi se u KBC Bežanijska kosa.

U svakom slučaju, u atmosferi u kojoj su se gotovo svi grlili i ljubili, čestitajući jedni drugima izbornu pobedu, postoji opasnost da su koronom zaraženi i drugi učesnici te proslave, naročito ako se ima u vidu da nisu nosili maske i održavali distancu.

Glavni junak bio je predsednik države Aleksandar Vučić, a na pitanje portala Nova.rs da li će on da se testira, njegova savetnica za medije Suzana Vasiljević rekla nam je da ćemo biti obavešteni ukoliko bude promena u njegovom zdravstvenom stanju.

Posle svega, jasno je da je ugrožena i premijerka Ana Brnabić, koja ne samo da je mnogo vremena provela u blizini Maje Gojković, već se sa njom i grlila.

Brnabić se nalazila neko vreme i u društvu Aleksandra Vulina, sa kojim su se još grlili i ministar finansija Siniša Mali i predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić.   


Na sve ovo nismo dobili komentar u kabinetu Ane Brnabić.

Kako su izveštavali reporteri Nova.rs u izbornoj noći, u kancelariju u kojoj je sedeo lider SNS Aleksandar Vučić ulazili su svi funkcioneri, uključujući Vulina, Đurića i Gojković. U Vučićevom kabinetu našao se i lider LDP Čedomir Jovanović.

Kako su preneli naši reporteri, jedini koji je na žurku došao sa maskom i rukavicama je Ivan Tasovac, direktor Beogradske filharmonije i bivši ministar kulture, ali je i on tokom večeri spusti masku, o čemu svedoče i fotografije.

Sumnja se da je za još jednog visokog državnog funkcionera potvrđeno da je zaražen koronom i da se nalazi na Infektivnoj klinici, ali Nova.rs još nije dobila potvrdu za to.

Na proslavi u SNS su bili svi ministri iz redova SNS-a, kao i Bratislav Gašić, direktor BIA, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, kao i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Prenosimo sa portala Nova.rs