Rašković Ivić: Ako mene Palma zove 15 puta, šta li radi žrtvamaPotpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić izjavila je u emisiji Među nama da je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma „zvao 15 puta, a možda i više“ nakon što je rekla da bi vlada trebalo da odmah padne pošto su iznete optužbe da su on i predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić umešani u podvođenje maloletnica.

„Ako mene, koja nisam anonimna, Dragan Marković Palma zove 15 puta da bih ga na kraju blokirala, kakvim su torturama i pritiscima izložene žrtve pedofilije i oni za koje se sumnja da bi mogli da kažu nešto o tom slučaju“, rekla je Sanda Rašković Ivić televiziji Nova S.

Sanda Rašković Ivić je navela da Markoviću nije odgovorila ni na jedan poziv, jer se „ponela kao psihijatar, a ne političar“.

„Znala sam da će Marković da napravi šou i galamu i da optužuje ko sve laže i ko mu sve navodno radi o glavi, koga će da vodi u Egipat a koga u Grčku, što se i desilo“, rekla je Sanda Rašković Ivić.

Sanda Rašković Ivić je istakla da bi svi koji se pominju kao mogući učesnici u podvođenju maloletnica trebalo da „izađu iz vlasti“ dok se slučaj ne reši.

„Tužilaštvo je odmah trebalo da pozove sve koji se pominju – Markovića, Dačića, direktora Koridora Srbije Aleksandra Antića i vlasnike Kopernikusa i Knez petrola“, rekla je Sanda Rašković Ivić.

Potpredsednica Narodne stranke je rekla da oni koji se pominju u aferi „na slobodi mogu da nesmetano utiču na svedoke i da ih zastrašuju“.

Sanda Rašković Ivić je ocenila da „SNS apstinira od odbrane Palme i na neki način ga čak i otvara“.

„Meni je to znak da će Palma biti pušten niz vodu. Ako bi SNS branio Palmu, onda bi dodali i pedofiliju na sve afere koje su dokazale vrlo blisku spregu države i kriminala“, istakla je ona, pa nastavila:

„Nadam se da bi trebalo da bude političke odgovornosti i u svakoj normalnoj državi bi vlada koju potresa ovakav skandal pala za 15 minuta. Ako ne bude političke odgovornosti, pa čak i ako Evropa ne reaguje i ne pozove posredno na odgovornost i da se vidi šta se ovde dešava, onda su svi saučesnici u jednom pedofilskom skandalu i onda smo kao država gotovi“, kazala je Sanda Rašković Ivić.

Ona je pozvala „žrtve – devojke i njihove roditelje da se ne plaše bez obzira na sve“.

„Ako ne izađu, onda su same sebe osudile da budu večne robinje i frustrirane žene koje će tražiti psihijatre doživotno“, zaključila je Sanda Rašković Ivić.

Izvor: Nova.rs