Slobodana Negića znamo iz detinjstva i volimo ga oduvek- Moja sudbina je teška, ali ja ću je nositi i to baš onako kako me je Sofija tome mudro naučila - rekao je otac Sofije Negić (13), ubijene u "Ribnikaru", Slobodan Negić.

Slobodan Negić potresao je celu Srbiju sinoćnim gostovanjem u emisiji "Utisak nedelje". Pored njegove ćerke život je izgubilo još osmoro dece i domar škole, a Negić se sa suzama u očima prisetio ćerkinih reči i dela. Nakon toga, po društvenim mrežama su se pojavile Slobodanove fotografije iz detinjstva, koje otkrivaju da je u filmu "Čavka" glumio Profu, divnog dečaka koji je obeležio naše detinjstvo.

I ta fotografija dečaka kojeg smo svi voleli - sve je dodatno slomila.

- Reći ću vam i nešto što je moja Sofija mene naučila. Bilo je situacija u kojima je mama ljuta što je soba u haosu, pa sam ja sam mamo, da bih nju zaštitio, raspravljao. Ali, Sofija je uvek bila jedino zadovoljna kada bih ja saslušao i gledao u oči kao odraslu osobu i kada bi videla da smo njena mama i ja puni ljubavi. Nomen est omen, njeno ime je stvarno njena sudbina. Naučila nas je da i danas gledam svakoga od vas u oči i da budem zahvalan što mi pružate empatiju. Mudrost tog deteta me je naučila da i danas gledam svakoga od vas u oči i da budem zahvalan što mi pružate empatiju. Ima je puno, pogledajte Igora (Jurića), pogledajte gospodu Snežanu (Miljević), pogledaj se Olja, idu ti suze. Hvala vam svima, shvatite da je ponekad jedini razlog u čoveku da se bori to što ima ljude oko sebe i da ovde treba da naučimo veliku lekciju o tome da se radi o nama, ljudima, o našim sudbinama. Moja sudbina je teška, ali ja ću je nositi i to baš onako kako me je Sofija tome mudro naučila - rekao je kroz suze Slobodan Negić posle čega je Olja završila emisiju rečima "Doviđenja, dobri ljudi".

Inače, Slobodana Negića društvo pamti i po ulozi "Profe" u popularnom filmu "Čavka" iz 1988. godine. U narodu je ostao poznat kao "dobrodušni dečak našeg detinjstva". Sa nešto više od 10 godina on se pojavio u pomenutom filmu i ostao zapamćen po plavoj kosi i naočarima.

Pored toga, glumio je i u dečijoj emisiji "Vukov ćošak", po kojoj su deca 80ih godina učila stihove.